Data, de ongeslepen diamant in vastgoed

Het aloude adagium “meten is weten” geldt zeker ook voor vastgoed. En met alle duurzaamheidsaspecten misschien nog wel meer dan ooit tevoren. Naast een vloeiende vastgoedadministratie en/of verhuurexploitatie worden we geacht ook (wettelijk) te rapporteren op duurzaamheidsdoelstellingen. Of ze nu voortkomen uit verplichte labeling van gebouwen, CSRD, ESG of EML.

Van data naar stuurinformatie

In vrijwel elke organisatie is er niet zozeer een gebrek aan data óf is de data redelijk goed boven water te krijgen. Maar data an sich brengt ons niet genoeg. Het zijn veelal niet meer dan overzichten van cijfers en getallen. Willen we de ongeslepen diamant werkelijk laten schitteren dan is het essentieel de data om te zetten naar informatie. Niet een brij aan informatie. Maar gerichte en heldere informatie. Waarop we kunnen sturen, besluiten en investeren. Stuurinformatie! Zodat het vastgoed en technisch beheer een kwalitatieve impuls krijgt.

Platform en Dashboarding

Hoe kun je al die data nu goed ontsluiten en bewerken tot praktische stuurinformatie. Een software platform en applicatie is essentieel. Naast dat de vastgoedbeheer software in zichzelf al een applicatie is waar de basis aan vastgoedadministratie en data verwerkt wordt, fungeert het ook als platform voor overige aanpalende software en data. Door middel van goede Application Programming Interfaces (API’s), in de volksmond vaak interfaces genoemd, kan het communiceren en alle overige relevante informatie uitwisselen. Zo wordt het de plek voor alle vastgoed stuurinformatie. Én fungeert het (min of meer) ook als datawarehousing. Om het visueel en praktisch goed weer te geven en werkbaar te maken is het combineren met dashboard tools zoals PowerBi een verrijking. En wat ons betreft een must!

Succes met Vastgoedbeheer

Op deze manier krijg je zicht, inzicht en grip op je vastgoed én werk je aan duurzaam en toekomstgericht vastgoed. Dus niet zomaar een software oplossing. Maar een applicatie en platform dat te configureren is en jouw vraag compleet kan beantwoorden. De bron voor succesvol Vastgoed, Property Management en Verhuur. En je raadt het al. Precies de overtuiging en dus ook oplossing die wij vanuit Condor hebben!

Belang van data voor vastgoed | Condor
De meest complete software voor vastgoedbeheer