Meteen naar de inhoud

Heb jij al je contracten nog onder controle?

Als je je wel eens afvraagt wanneer een contract eigenlijk verloopt of je weer eens helemaal suf zoekt naar het getekende exemplaar. Je bent niet de enige! Zeker als de vastgoed portefeuille groeit, krijg je steeds meer verschillende contractuele partijen met verschillende afspraken.

Veel contracten, weinig inzicht

Bij een beetje vastgoed portefeuille kan het aantal contracten al snel in de honderden lopen, en dan is het bijhouden in Excel of papieren ordners niet meer te doen. Je mist inzicht in het aantal contracten, de waarde en de expiratiedata. Bovendien zie je vaak dat de contracten verspreid over verschillende systemen, ordners en zelfs locaties zijn.

Inventariseer wat je hebt

Als je dit aan wil pakken, dan is het zaak eerst te inventariseren welk type contracten je eigenlijk allemaal hebt en natuurlijk de fysieke versie van ieder contract erbij zoeken. Je hebt er ook veel aan als er een register met wijzigingen wordt bijgehouden zodat je weet wie wanneer wijzigingen heeft aangebracht. En leg ook meteen een digitale kopie van het fysieke getekende contract vast!

Een goed contractbeheer systeem helpt je daar bij. Het is natuurlijk wel even werk om alles er netjes in te zetten, maar dat is ook een mooi moment om alle contracten nog eens goed tegen het licht te houden.

Kies een contractbeheer systeem

Ga je op zoek naar software voor contractbeheer, let er dan op dat je de volgende functies beschikbaar hebt:

  • Centraal beschikbaar voor geautoriseerde gebruikers
  •  Zoeken en filteren op meerdere gegevens
  • Expiratiebewaking met notificatie
  • Mogelijkheid voor opslag van documenten
  • Workflow aan te passen aan je organisatie
  • Versiebeheer en register van wijzigingen
  • Rapportage over financiële baten/lasten
  • Digitaal ondertekenen door alle partijen

Meer weten over de contractbeheer met Condor?

Bekijk de contractbeheer module of vraag een demo aan!

 

Vastgoedbeheer wat levert het je op?

Vastgoedbeheer, wat levert het je op?

Als vastgoedbeheerder zit je meestal aan de kostenkant van jouw organisatie. Verlagen van de beheerkosten wordt al snel vertaald naar minder uitgeven aan planmatig onderhoud. Hoe maak je inzichtelijk dat het loont om te investeren in vastgoedbeheer?

Lees verder »
Reactief vastgoedbeheer

Is jouw vastgoedbeheer ook reactief?

Vaak wordt het onderhoud aan een pand gestuurd door de dagelijkse problemen die optreden. Maar wat kost dat nu eigenlijk, die pleisters plakken? En waar zitten de voordelen als je de omslag maakt naar meer planmatig onderhoud.

Lees verder »