Inspectie- en installatiebureaus

Condor ondersteunt de inspecteur in het veld en integreert naadloos met de Condor backoffice. Dit betekent dat alle inspectiegegevens automatisch beschikbaar komen voor de (D)MJOP, maar ook dat alle vastgoedgegevens beschikbaar zijn voor de inspecteur tijdens de inspectie.

Waarnemen en uitwerken van inspecties

We hebben het waarnemen losgekoppeld van het uitwerken. Hierdoor kun je snel door het pand lopen en de waarnemingen vastleggen met je telefoon. Meer dan een foto maken, schetsje of tekstje invoeren is niet nodig (maar kan uiteraard wel). Na de rondgang kun je op een device naar keuze de inspectie uitwerken: wijs de waarneming toe aan een element, geef aspect en conditie in, werk de aantekening uit naar een nette LOGRO beschrijving en maak je kostencalculatie. Vaak werkt het dan prettiger op een tablet of laptop met toetsenbord. Het is aan jou, alles kan! 

Voordelen voor Inspectie- en installatiebureaus

Uiteraard werken onze app’s offline. Je staat vaak genoeg in een kelder of gebouw zonder internet. En dan moet je door kunnen werken. Condor synchroniseert automatisch jouw gegevens als je bereik hebt en zorgt ervoor dat je alle informatie hebt om je werk te kunnen doen, waar je ook gaat of staat. 

In de inspectie app kun je één of meer plattegronden of foto’s koppelen aan het gebouw dat je gaat inspecteren. Dit kan zowel vooraf worden gedaan in de Condor backoffice, maar je kunt ook eenvoudig een foto maken als je ter plaatse bent, bijvoorbeeld van de ontruimingsplattegrond of de gevel. Je kunt je waarnemingen dan direct aanmaken op de foto en deze later daarop terugzien. 

Op Android en Apple devices kun je gebruik maken van de ingebouwde spraakherkenning om je waarnemingen in te spreken. Zo houd je altijd een hand vrij tijdens je inspectie. Probeer het een keer, het werkt echt! 

In de Condor backoffice kunnen inspecteurs gepland worden op specifieke inspecties op specifieke momenten. Of laat inspecteurs zelf kiezen uit een voorraad inspecties die beschikbaar is. Beide planningsvormen zijn mogelijk, zelfs gelijktijdig. 

Onze apps draaien op alle platforms. Dus doe je waarnemingen op je IPhone, werk ze uit op je Android tablet en controleer alles nog eens met de Condor webapplicatie op je laptop. Werk hoe je wil en waar je wil. 

Condor ondersteund volledig de NEN 2767-2 en -4 en de rvb BOEI methodiek. Ieder van de BOEI thema’s Brand, Onderhoud, Energie en Inzicht in wet- en regelgeving wordt volledig en onafhankelijk ondersteund. Hiermee is het dus mogelijk om ook inspecties op alleen één afzonderlijk thema of iedere combinatie uit te voeren. Voor ieder thema kunnen de gebreken en maatregelen lijsten individueel worden aangepast naar eigen inzicht. Uiteraard worden initieel de standaarden meegeleverd. 

Naast de BOEI inspecties kunnen ook volledig configureerbare vragenlijst- of formulier inspecties worden ingericht. Hiermee wordt het mogelijk allerlei inspecties uit te voeren zoals, maar niet beperkt tot, de NEN 3410, NEN 8021, vele BRL inspecties zoals de BRL-K14038, BRL-K14020 en nog veel meer.  

Bij Condor draait alles om integraal vastgoedbeheer. Niemand werkt alleen, alle gegevens zijn gekoppeld. Dus als jij je inspectie op je device krijgt, komen alle bekende gegevens al mee, inclusief voorgaande inspectieresultaten, standaard elementen en gebreken, gebouwstructuur, documentatie en plattegronden. En ben jij klaar met inspecteren, dan zijn de gegevens direct beschikbaar in de (D)MJOP voor verdere verwerking. En geef je ook daarover advies? Dan kun je direct een eerste (D)MJOP Scenario meeleveren aan je klant. Net zo makkelijk. 

2500+ gebruikers vertrouwen op CONDOR