Introductie nieuwe MJOP

De Meerjaren Onderhoudsplanning (MJOP) in Condor is vernieuwd. Afgelopen maand gaven we een training over de nieuwe functionaliteiten aan geïnteresseerde klanten. De MJOP werd goed ontvangen. Zicht op grote hoeveelheden informatie, scenario’s vergelijken, werken met alle gegevens in 1 scherm; het is veel eenvoudiger geworden.

Op vrijdag 14 februari jl. introduceerden we de eerste versie van de nieuwe MJOP aan gebruikers. We presenteerden de nieuwe gebruiksmogelijkheden, waarna zij deze zelf konden uitproberen. De MJOP werd positief ontvangen. Ad Rabenort, manager consultancy: “Onze klanten waren vooral enthousiast over hoe eenvoudig het is om overzicht te houden op grote hoeveelheden informatie. Ook is het vergelijken van scenario’s door de nieuwe presentatie makkelijker geworden.“

De training was zeer interessant en alle aanpassingen in het systeem zijn echt nuttig. Ik kan niet wachten de nieuwe functionaliteit te gaan gebruiken.

Nieuwe MJOP

De MJOP geeft gebruikers zicht op kosten, baten, budget en resultaat met betrekking tot alle posten en elke gewenste periode. Het is bijvoorbeeld geen enkel probleem om 50 jaar vooruit te kijken. Of om de afgelopen 5 jaar te betrekken. Op de Condor tijdlijn is de informatie snel beschikbaar.

Het werken met grote hoeveelheden informatie, en dus veel kolommen en rijen, is makkelijker gemaakt. Ad: “Zo kan een gebruiker snel scrollen en delen van informatie inklappen. Condor toont dan de totalen van ingeklapte posten.”

Kosten plannen

Ook kunnen extra cyclische posten aan de MJOP toegevoegd worden. Zo kunnen periodieke kosten over een lange periode worden gepland én tussentijds worden aangepast. Kostenposten in het verleden worden hierdoor niet beïnvloed en de indexering van kosten blijft geborgd.

In elke post is de oorspronkelijke onderbouwing van de calculatie beschikbaar en deze wordt aangevuld met wijzigingen. “Er is dus altijd te achterhalen hoe, wanneer en door wie kosten zijn aangepast,” aldus Ad.

Het ontwikkelteam heeft veel werk verzet voor de gebruiksvriendelijke en snelle MJOP-interface. Vooral collega’s Willem en Yeroen verdienen een vermelding!

Meer weten over de nieuwe MJOP? Neem contact met ons op! Wij vertellen graag meer.

De meest complete software voor vastgoedbeheer
Meer nieuws