Release Condor Q2 2018

Op 9 juli brengen wij release Q2 2018 van vastgoedbeheersysteem Condor uit. De nieuwe versie van het systeem is uitgebreid met functionaliteiten op het vlak van persoonlijke filters, normtijdbewaking op de afhandeling van KWIS- meldingen en de toepassing van 2 factor authentication.

Condor is een integraal softwaresysteem voor vastgoedbeheer, waarin alle betrokken partijen samenwerken. De beheer- en onderhoudsprocessen worden op basis van workflows georganiseerd en bewaakt. Condor ondersteunt o.a. de RgdBOEI en de NEN 2767 inspectiemethodiek en biedt mogelijkheden invulling te geven aan de ISO 55000, de NEN 2654, NEN-EN 12845+A2, NEN 1073 en NEN 5087. Gebruikers van Condor zijn opdrachtgevers als het Rijksvastgoedbedrijf, gemeente Den Haag, het COA en het Van Gogh Museum, die samen met hun opdrachtnemers met de software werken.

Release Q2

Release Q2 biedt nieuwe functionaliteit voor:

  • Het gebruik van persoonlijke filters waarmee gebruikers, rolhouders of de organisatie filtervoorkeuren kan opslaan en hergebruiken.
  • De module Meldingen, zoals het bewaken van normtijden gerelateerd aan de afhandeling van KWIS-meldingen (klachten, wensen, informatieverzoeken en storingen).
  • De beveiliging van data door het toepassen van de 2-factor authentication. Hierbij moeten de gebruikers naast de gebruikersnaam en het wachtwoord een token invoeren om te kunnen inloggen.

Algemeen

Persoonlijke filters

Je kunt filterinstellingen nu opslaan en deze later eenvoudig hergebruiken. Selectie van het filter is voldoende om de lijst direct te filteren. Hiermee is het sorteren en filteren van schermen gebruiksvriendelijker geworden. Het is mogelijk om ingestelde filterinstellingen op te slaan als een persoonlijk, rol gebaseerd of globaal filter. Je kunt de opgeslagen filters eenvoudig selecteren.

Extra beveiliging met 2-factor authentication

Het is mogelijk om te werken met een extra beveiligingslaag bij het inloggen in Condor. Deze functionaliteit werkt met een authenticatie in 2 stappen. Je kunt per gebruiker aangeven of de 2 factor authenticatie verplicht is.

Voor het ontvangen/maken van de verificatiecode/token sluiten we aan bij producten die op dit vlak bekend zijn. Zo kun je ieder TOTP (Time-Based One-time Password) applicatie gebruiken. Een voorbeeld van zo’n applicatie is “google authenticator”.

Module meldingen

De module Meldingen is aangevuld met het tabblad “overzicht”. Hierop staan de belangrijkste kenmerken van de melding, zoals de gebouwkenmerken en de normtijdindicatoren. Daarnaast zijn er functionaliteiten toegevoegd voor het muteren van elementen en het specificeren van kosten.

Afhandelingstijd meldingen bewaken

Het is nu mogelijk om prestatieafspraken voor meldingscontracten vast te leggen. Zo kun je de prestatie van de leverancier bewaken. Met 3 indicatoren is de status van de afhandeling van de melding in de tijd inzichtelijk. De teller geeft aan hoeveel tijd beschikbaar is om de melding af te handelen, de kleur geeft de status aan: binnen afspraak of te laat.

Element inzien en bewerken

Tijdens het afhandelen van een KWIS- melding is het mogelijk om direct de aan de melding gerelateerde elementen/ bouwdelen te zien en te bewerken. Wordt er bijvoorbeeld een onderdeel van de CV vervangen, dan kan dit direct vanuit het meldingsproces verwerkt worden in de Object Elementen Lijst (OEL) of basisvastgoedadministratie.

Ook kun je direct een nieuw element aanmaken. Zo kan vervanging van een element vanuit de melding ingevuld worden. Je krijgt hiervoor het “elementdetail”-scherm te zien. Het is hierdoor ook mogelijk om direct garanties voor het element op te voeren. Natuurlijk wordt op basis van de gebruikersrechten bepaald welke acties de gebruiker met het elementdetail scherm mag uitvoeren.

Factuurbedrag met kostenspecificatie

Het factuurbedrag van een melding wordt nu onderbouwd door een kostenspecificatie. Met het contract is te configureren welke onderdelen de leverancier kan gebruiken voor de specificatie. Zo kan het bedrag voor het herstellen van de melding worden gespecificeerd aan de hand van kengetallen, kosten voor materiaal, materieel en arbeid. Ook is het mogelijk leveranciersafspraken, zoals kortingen of afkoopregelingen, automatisch te verwerken.

Verbeteringen

Naast de nieuwe functionaliteiten zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd. Een greep hieruit:

  • Synchronisatie Meldingen app: als er een netwerkverbinding actief is, wordt de status van meldingen automatisch gesynchroniseerd op een mobiele device.
  • Exporteren van de SEL: het is mogelijk de Standaard Elementen Lijst (SEL) te exporteren.
  • Workflowstatussen: een organisatie kan de volgorde van workflows in het Dashboard aanpassen, voor bepaalde rolhouders tonen of überhaupt niet tonen.
De meest complete software voor vastgoedbeheer
Meer nieuws