Release vastgoedbeheersysteem Condor Q1 2017

Op vrijdag 14 april brengt Covalent, softwareproducent en adviesbureau, nieuwe release van vastgoedbeheersysteem Condor uit. De belangrijkste nieuwe functionaliteit van release Q1 is Werkorders, waarmee een beheerder via werkorders activiteiten kan toewijzen aan leveranciers. Daarnaast is de performance op onderdelen sterk verbeterd.

Condor is een webgebaseerd systeem waarmee alle bedrijfsprocessen voor het integraal beheer en onderhoud van vastgoed op maat ingericht kunnen worden. Condor ondersteunt onder meer de NEN 2767, de RgdBOEI inspectiemethodiek, ISO 55000 en biedt software voor de NEN 2654, NEN-EN12845+A2 en NEN1073 en NEN 5087. Enkele grote gebruikers zijn het Rijksvastgoedbedrijf, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, gemeente Den Haag en het Van Gogh Museum. Release Q1 biedt nieuwe functionaliteiten met betrekking tot werkorders en een sterk verbeterde performance.

Werkorders

Condor faciliteert nu het aanmaken van werkorders. Hiermee kan regie gevoerd worden over de uitvoering van (planmatig)onderhoud en ad hoc posten. In deze release is versie 1.0 van de functionaliteit geïmplementeerd. Je kunt MJOP posten bundelen op een werkorder en deze vervolgens toewijzen aan een leverancier.

Figuur: MJOP posten bundelen

De leverancier kan de werkorder, en afzonderlijke regels, afmelden waarmee de post met onderliggende waarneming komt te vervallen en de Indicator Technische Kwaliteit (ITK) van het element herrekend wordt. De ITK is een KPI die een geaggregeerde conditie van een groep elementen van een object weergeeft.

Object-detail

De conditiescore van een element kan, mits gebruiker voldoende rechten heeft, per thema handmatig ingevuld worden. Deze worden door inspecties weer geüpdatet. Elementen die nog niet geïnspecteerd zijn, kunnen hierdoor initieel voorzien worden van een conditiescore. Zo kan, zonder dat er een inspectie is uitgevoerd, een beeld van ITK voor het object getoond worden op het object overzicht.

Verbetering performance BOEI en Legionella

De performance van het inspectiescherm voor de BOEI, onderhoudsinspectie en Legionella Risicoanalyse is verbeterd. Het scherm blijft presteren bij inspecties met 1000 elementen en meer. Daarnaast is de gebruikersinterface van de inspectieschermen uitgebreid. Het tabblad Elementen is bovendien aangepast:

  • De functies Sortering en Filtering zijn toegevoegd op de lijst van elementen, waardoor het ook mogelijk is om elementen met validatiefouten te zoeken
  • Op het element-detailscherm is een tabblad voor gerelateerde meldingen toegevoegd. Hierdoor is actuele storingsinformatie tijdens een inspectie beschikbaar.

Gebruiker Condor Cloud

Gebruikers van Condor Cloud ontvangen binnenkort een aanvullende email met de datum waarop de Condoromgeving de upgrade krijgt.

De meest complete software voor vastgoedbeheer
Meer nieuws