Waarom is digitaal inspecteren zo lastig?

De meeste inspecteurs die je het vraagt, zijn nog altijd niet blij met de mogelijkheden die digitaal inspecteren hen biedt. Over het algemeen is het niet meer dan een digitale versie van het oorspronkelijke papieren formulier. Met als extra nadeel dat je nu een kwetsbare tablet of laptop tijdens de inspectie mee moet nemen, waar je bovendien alles moet intikken. Dat laatste is gewoon lastiger dan een aantekening maken met een pen op een kladblok. Of een tekeningetje maken.

Inspectie app CondorJe handen vrij tijdens een inspectie

Een digitale inspectieoplossing zou juist moeten ondersteunen bij het inspectiewerk. Hierbij is je handen vrijhouden natuurlijk essentieel. Inspecteren doe je niet met je handen in je zakken. Het inspreken van je waarneming helpt dan enorm. En dat werkt eigenlijk best goed. Probeer maar eens op je Iphone of Android telefoon het microfoontje op je toetsenbord. De herkenning is vrijwel foutloos tegenwoordig, goed genoeg om later terug te lezen.

Foto’s maken en daarna uitwerken tot LOGRO met maatregel

Combineer je dat met een paar goede foto’s, dan heb je voldoende informatie om je waarneming van je telefoon later uit te werken tot een goede LOGRO met bijbehorende maatregel en kostencalculatie. En dat later uitwerken doe je natuurlijk op een comfortabele plek met een goed scherm en toetsenbord.

Wat ook kan helpen is een plattegrond waarop je kunt aangeven waar je de waarneming doet. Standaard bouw- en installatiedelen opzoeken in de eigen bibliotheek en gebruik maken van sjablonen bij inventarisatie kan veel tijd en invoerwerk schelen. Daarbij is er de mogelijkheid om naslagwerken, instructies en kostenkengetallen te raadplegen. Een digitale inspectieoplossing zal al deze mogelijkheden moeten aanbieden om jouw werk makkelijker en efficiënter te maken. En dat alles natuurlijk op een handzaam apparaat en zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

Checklist digitaal inspecteren

  • – Waarneming inspreken
  • – Foto’s en tekeningen maken
  • – Plattegrond gebruiken
  • – Offline werken
  • – Bouw- en installatiedelen bibliotheek
  • – Kosten kengetallen
  • – Naslagwerken beschikbaar

Inspecteren met Condor Inspectiesoftware en inspectie app

Condor biedt de mogelijkheid om te inspecteren ‘in de cloud’ en met je handen vrij. Wil je meer weten over onze mobiele inspectie-app of inspectiesoftware? Vraag dan je vrijblijvende demo aan.

De meest complete software voor vastgoedbeheer