Meteen naar de inhoud

Nieuws en blogs

Onderhoudsvormen

Een veelgebruikte definitie van onderhoud is: “Onderhoud dient om de oorspronkelijke functie van een gebouw en de technische prestaties van zijn onderdelen te handhaven. In

Lees verder »

Condor gewoon bereikbaar

Kunt u nog een demo aanvragen voor Condor? Kunt u rekenen op service of een training volgen? En kan de implementatie van Condor doorgaan? Jazeker, wij zijn gewoon aan het werk. Online weliswaar. Want ook onze mensen werken vanuit huis.

Lees verder »

Introductie nieuwe MJOP

De Meerjaren Onderhoudsplanning (MJOP) in Condor is vernieuwd. Afgelopen maand gaven we een training over de nieuwe functionaliteiten aan geïnteresseerde klanten. De MJOP werd goed ontvangen. Zicht op grote hoeveelheden informatie, scenario’s vergelijken, werken met alle gegevens in 1 scherm; het is veel eenvoudiger geworden.

Lees verder »

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud is het om het voorkomen van gebreken en het voldoen aan voortdurend veranderende wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld in het kader van brandveiligheid, milieuvoorschriften, veilige leefomgeving en meer. Door onderhoud proactief uit te voeren, kunnen aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd. Voorkomen is meestal beter dan genezen.

Lees verder »

Standaard Elementenlijst

SEL staat voor Standaard Elementen Lijst. Dit wordt ook vaak elementenbibliotheek genoemd. Het is een standaardlijst met elementen, ofwel bouw- en installatiedelen. Een standaard lijst borgt dat de vastgoedportefeuille eenduidig wordt geïnventariseerd en geadministreerd. Ook kunnen aan een standaard lijst al eenduidige eigenschappen worden toegekend, zoals theoretische levensduren. Organisaties hanteren over het algemeen één of meer Standaard Elementen Lijsten (SEL) waarin bouwdelen beheerd worden.

Lees verder »

Nieuwe functionaliteiten Condor

In 2019 zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd in vastgoedbeheersysteem Condor. De vernieuwde versie van het systeem is uitgebreid met functionaliteiten op het vlak van de MJOP, bijlagen en dossieritems. In dit artikel zetten we de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten op een rij.

Lees verder »

Kennismiddag Business Intelligence

Bij het beheren van vastgoed worden veel gegevens verzameld. Hoe gebruikt u deze gegevens voor het sturen op vastgoedbeheer? Condor organiseert een kennismiddag rondom het onderwerp Business Intelligence (BI).

Lees verder »

Chatbot voor Condor

Een chatbot voor Condor; is dat kansrijk? Dat was in het kort de vraag waarmee Esmée Wiedeman aan de slag ging voor haar afstudeeropdracht. Esmée

Lees verder »